de pekingeend

al eens eendenvlees geproefd en wil je meer? of ben je nieuwsgierig naar de fijne smaak en wil je eens iets anders op tafel wilt zetten? wat jouw reden ook is: eend is altijd een goeie keus! maar voordat je aan het koken slaat, wil je natuurlijk meer weten over pekingeend.

inderdaad, onze eenden zijn pekingeenden. naast het overbekende gerecht bij de Chinees op de hoek is het ook een eendensoort. een bijzondere watervogel en niet te vergelijken met ander pluimvee, zoals kip of kalkoen. dat zie je en meer nog: dat proef je.

wat je wil en moet (w)eten

klik op de eend om te zien wat je kan eten!

[drawattention ID="133"]

quaackelverse pekingeend

quaack pekingeenden zijn extra lekker. echt. dat komt omdat ze de beste zorg krijgen. de eenden komen bij ons als ze een dag oud zijn. het eendendomein is dan verwarmd tot 33 graden, dat vinden ze fijn. de voeding is speciaal van samenstelling: uitgebalanceerd en rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. geen onnodige toevoegingen. daarnaast eten ze tarwe, afkomstig uit onze eigen regio.

het fijne leefklimaat en de gezonde voeding zorgt voor mals vlees met een klein laagje vet. dat laagje heeft zo z’n voordelen. het geeft een volle smaak en daarom hoef je geen vet toe te voegen bij het bakken. da’s gezond en maakt het vlees nóg lekkerder.

al zin om de keuken in te gaan? hiernaast kunt u zien welk deel van de eend dat malse stuk vlees oplevert. klik op de delen van de eend en ontdek waarvoor je ze kunt gebruiken!

quaackelverse pekingeend

quaack pekingeenden zijn extra lekker. echt. dat komt omdat ze de beste zorg krijgen. de eenden komen bij ons als ze een dag oud zijn. het eendendomein is dan verwarmd tot 33 graden, dat vinden ze fijn. de voeding is speciaal van samenstelling: uitgebalanceerd en rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. geen onnodige toevoegingen. daarnaast eten ze tarwe, afkomstig uit onze eigen regio.

.

het fijne leefklimaat en de gezonde voeding zorgt voor mals vlees met een klein laagje vet. dat laagje heeft zo z’n voordelen. het geeft een volle smaak en daarom hoef je geen vet toe te voegen bij het bakken. da’s gezond en maakt het vlees nóg lekkerder.

zacht en warm dons

naast vlees geven de eenden ons meer: heerlijk zacht dons. zoiets moois en waardevols laten we niet verloren gaan. daar maken we dankbaar gebruik van in de vorm van kussens en dekbedden. deze vind je in onze webshop.

ga naar onze shop!

marco van veldhuisen

Marco van Veldhuisen, passieboer van biologische pekingeend bij Quaack

verfijnd en zacht

in china staat eendenvlees al meer dan twee eeuwen op het menu. en nog altijd is het even populair. logisch, vinden wij, alleen al vanwege de smaak. verfijnd, mals, zacht en tegelijk meer uitgesproken dan bijvoorbeeld kip. ook de kleur van het vlees springt in het oog: warmbruin tot wijnrood.

extra bijzonder is dat je het ook rosé kunt eten. naast dat het vlees er prachtig uitziet op je bord bevat het ook nog eens veel ijzer en vitamines. ook dat is natuurlijk fijn om te weten.

ruime stal

 

energie neutraal boeren

 

antibioticavrij