een heerlijke mals en sappige eendenbout, klaargemaakt in braadvocht, rode wijn en sinaasappelsaus. heerlijk
werkwijze:
- snij het vet van de eendenbout in met een scherp mes
- kruid de bouten en bak ze mooi bruin in een pan met een klontje boter
- leg de bouten in een ovenschotel
- stoof in de pan de fijn gesneden wortel en ui aan
- blus de pan met rode wijn en laat deze voor de helft inkoken
- voeg 400 ml water en het sap van 1 sinaasappel toe
- giet het vocht bij de eendenbouten in de ovenschotel
- voeg het bouillonblokje, een blaadje laurier en een beetje tijm toe aan de ovenschotel
- plaats deze ovenschotel 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden
- haal de bouten eruit en zeef het vocht in een kookpot
- kook het vocht een beetje in, bind eventueel nog met een beetje maizena en breng op smaak met peper en zout
- voeg de bouten toe aan de saus en laat dit samen nog een 10 minuten zachtjes pruttelen.
- schil de laatste appelsien en snij hier mooie partjes uit
- voeg de partjes toe aan de saus en alles is klaar
recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
2 eendenbouten
1 ui, fijn gesneden
1 wortel, fijn gesneden
200 ml rode wijn
1 groentenbouillon blokje
2 sinaasappels
maizena
tijm / laurier
je leest het, quaack gaat voor bewust en gezond. dat proef je. shop dus met een goed gevoel rond in onze webwinkel. kies met plezier en eet smakelijk!