een heerlijke mals en sappige eendenbout, klaargemaakt in braadvocht, rode wijn en sinaasappelsaus. heerlijk

werkwijze:

  1. snij het vet van de eendenbout in met een scherp mes
  2. kruid de bouten en bak ze mooi bruin in een pan met een klontje boter
  3. leg de bouten in een ovenschotel
  4. stoof in de pan de fijn gesneden wortel en ui aan
  5. blus de pan met rode wijn en laat deze voor de helft inkoken
  6. voeg 400 ml water en het sap van 1 sinaasappel toe
  7. giet het vocht bij de eendenbouten in de ovenschotel
  8. voeg het bouillonblokje, een blaadje laurier en een beetje tijm toe aan de ovenschotel
  9. plaats deze ovenschotel 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden
  10. haal de bouten eruit en zeef het vocht in een kookpot
  11. kook het vocht een beetje in, bind eventueel nog met een beetje maizena en breng op smaak met peper en zout
  12. voeg de bouten toe aan de saus en laat dit samen nog een 10 minuten zachtjes pruttelen.
  13. schil de laatste appelsien en snij hier mooie partjes uit
  14. voeg de partjes toe aan de saus en alles is klaar

recept voor 2 personen:

Ingrediënten:
2 eendenbouten
1 ui, fijn gesneden
1 wortel, fijn gesneden
200 ml rode wijn
1 groentenbouillon blokje
2 sinaasappels
maizena
tijm / laurier

je leest het, quaack gaat voor bewust en gezond. dat proef je. shop dus met een goed gevoel rond in onze webwinkel. kies met plezier en eet smakelijk!